Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@06:09:08 GMT

تصاویر/خانه ملاباشی اصفهان

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۷۳۹۵۳

تصاویر/خانه ملاباشی اصفهان

اصفهان که همه آن را با سی و سه پل و میدان نقش جهان می‌شناسند، دیدنی‌های جذاب دیگری نیز دارد که خانه‌های تاریخی از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. یکی از این خانه‌های تاریخی که طرفداران زیادی نیز دارد، خانه ملاباشی است که در آن ترکیبی از معماری‌های دوران مختلف تاریخ ایران را می‌بینیم.

به گزارش سرویس چندرسانه ای شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛خانه ملاباشی یا خانه معتمدی یکی از محبوب‌ترین دیدنی‌های اصفهان محسوب می‌شود که در خیابان ملک در محله پاقلعه قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خانه که از معروف‌ترین خانه‌های تاریخی اصفهان به شمار می‌رود، در سال ۱۳۸۱ با شماره ۵۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت. قدمت این خانه به دوران صفویه، زندیه و قاجار برمی‌گردد؛ در زمان سلطنت ظل السلطان این خانه و کوچه‌اش توسط ملاباشی، منجم ناصرالدین شاه خریداری شد و ملاباشی که فردی فاضل و عالمی فقیه بود از خانه خود به عنوان مکانی فرهنگی-مذهبی استفاده می‌کرد. خانه ملاباشی چهار قسمت کلی دارد، حیاط بیرونی، تابستان نشین، حیاط اندرونی، شاه نشین که هر کدام از آن‌ها با معماری خیره‌کننده و جذاب شما را به قلب تاریخ قاجاریه می‌برد. در طراحی این خانه زیبا از معماری دوره قاجار الهام گرفته شده و در بخشی از آن نیز عناصری از هنر دوران زندیه کاملاً مشهود است. بنای خانه دو طبقه است و یک حیاط، دو اتاق کار و سه ورودی مستقل از هم دارد و در غرب حیاط فضای مستقلی برای کار ملاباشی و پذیرش مراجعین اختصاص دارد. در خانه ملاباشی یک اروسی با ۹ درب می‌بینید که در قسمت بالایی آن، کنگره چوبی منقوش زیبایی خودنمایی می‌کند. شیشه‌های رنگی این درب هنگام تابش نور آفتاب فضایی خیال‌انگیز در داخل خانه ایجاد می‌کند که لحظه‌ای نشستن در آن و استراحت در آن فضا روحتان را تازه می‌کند. با قدم گذاشتن به خانه معتمدی غرق در زیبایی هنر و معماری ایرانی خواهید شد و روحتان سرشار از آرامش می‌شود.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۳۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، کتیبه مقبره شیخ بهاء الدین محمد معروف به شیخ بهایی بصورت کتیبه‌ای سنگی به طول ۲۷۰ و عرض ۷۰ سانتی متر و ضخامت ۴ سانتی متر بالای مقبره او در رواق شیخ بهایی به همت سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی آماده و نصب شده است.

جنس این کتیبه اهدایی از سنگ مرمر سبز بدون رگه و در گوشه‌های آن تزئیناتی به صورت طلا کاری نیز انجام شده است تا جلوه‌ای شکوهمند به آن ببخشد.

در این کتیبه تاریخچه کوتاهی از زندگی این عالم پرآوازه که نقش بسزایی در توسعه حرم ملک پاسبان حضرت رضا (ع) داشته به صورت حجاری با روش سندبلاست با خطاطی استاد تعریفی و استاد توکلی آمده است و به معرفی تالیفات مهم، کار‌های برجسته و شاگردان مطرح وی پرداخته شده است.

حضور شیخ بهایی در حرم امام رضا (ع) فصلی درخشان در تاریخ این مکان مقدس است چراکه خدمات ارزشمند او در زمینه‌های مختلف، از معماری و عمران تا مدیریت و تولیت، این مکان را به یکی از زیباترین و با شکوه‌ترین اماکن مذهبی جهان تبدیل کرد.

از مسئولیت‌های شیخ بهایی در حرم مطهر حضرت رضا (ع) می‌توان به «معماری و ساخت گنبد، گلدسته و ایوان‌ها» و نیز مسئولیت روشنایی و مدیریت موقوفات اشاره کرد.

 ساخت ساعت آفتابی، تألیف کتاب‌های متعدد در مورد شخصیت علمی و فضایل حضرت رضا (ع) و نیز تدریس علوم مختلف در حرم مطهر رضوی از دیگر فعالیت‌های شیخ بهایی بوده است.

شیخ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی (زاده ۱۵۷۱ در بعلبک، لبنان - درگذشته ۱۶۲۷ در اصفهان) دانشمند، عارف، شاعر، نویسنده، اخترشناس و معماری ایرانی-لبنانی بود که در علوم مختلفی از جمله ریاضیات، نجوم، فلسفه، معماری و موسیقی تبحر داشت و در زمان شاه عباس صفوی با مهاجرت به ایران، در دربار او به مقامات مهمی رسید.

محل مدفن شیخ بهایی در رواقی با نام خود این عالم است که در گذشته خود وی در آن محل تدریس داشته‌اند و مقبره او از شمال به صحن آزادی از جنوب به رواق امام خمینی (ره) از مشرق به رواق دارالعباده و از مغرب به رواق دارالزهد راه دارد.

دیگر خبرها

  • کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد
  • برگزاری رویداد «خشتانه» در واحد یزد
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی
  • اعزام زائران خانه خدا پس از ۹ سال انتظار از فرودگاه اصفهان
  • کشف تاریخ ۴۵۰۰ ساله در زابل
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران؛ یک خانه و کوچه‌اش پیدا شد!
  • (ویدئو) حضور ترسناک یک کورکودیل در حیاط یک خانه‌!
  • جزییات کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام شد
  • ببینید | حضور ترسناک یک کورکودیل در حیاط یک خانه‌!